Mapal CPMill freesprogramma - hogere productie - lagere kosten

11-07-2018


Mapal CPMill freesprogramma - hogere productie  - lagere kosten

Nieuwe CP Mill wisselkopfrezen

MAPAL biedt met de nieuwe CP Mill wisselkopfrezen een standaardprogramma voor het bewerken van staal, gietijzer, aluminium en vezel versterkte kunststoffen.
Het universeel inzetbare programma is compleet en gebruiksvriendelijk.
De passende wisselkoppen voor hoek, spiebaan of vormfrezen zijn dusdanig ontworpen dat ze ook geschikt zijn voor ontbramen en aanboren.

CP Mill HPC
Een van de highlights is de HPC freeskop. Dit gereedschap is met een ongelijke spiraalvorm en een ongelijke tandverdeling geconstrueerd waardoor ze rustig frezen maar toch een hoog verspaningsvolume  
hebben, ook bij hoge toerentallen en voedingen.

De nieuwe MAPAL CPMill-frezen voldoen aan alle eisen van een modern en krachtig wisselkop systeem.
Doorslaggevend zijn de freeskoppen met optimale materiaalsoorten en snij geometrieën en een sterke en nauwkeurige verbinding met het Mapal CFS-verbindingsysteem.



Nieuwe CP Mill Bolfrezen
Voor de productie van homokinetische verbindingen van gehard staal gebruiken veel automotive producenten en toeleveranciers de ‘ball nose milling cutters’ van het Mapal CP Mill programma. Voorheen zijn deze frezen succesvol ingezet voor het voorbewerken (soft milling) en nabewerken (hard milling met PcBN).
Continue verbeteringen hebben geleid tot een nieuw ontwikkelde frees voor het voorbewerken en hebben een significante toename van efficiëntie.

De nieuwe, sterk gespiraliseerde geometrie verzekert een optimale spaanafvoer. In plaats van 4 snijkanten heeft deze nieuwe bolfrees 5 snijkanten en een verbeterde coating.
Voor het gemakkelijk wisselen is de freeskop uitgerust met de Mapal CFS verbinding. Door de nauwkeurige conische verbinding en het aanlegvlak is de concentriciteit ≤ 5 μm en met de uitstekende stijfheid is een hoge kwaliteit gegarandeerd.
Voorbeelden uit de praktijk laten het zien: Met de nieuwe CPMill ball nose milling cutter kan de verspaningstijd van het product aanzienlijk worden verkort. Waar vroeger in een week 75.000 producten werden bewerkt, worden nu 85.000 producten bewerkt. Een verbetering van meer dan 12 % met het zelfde machine vermogen. Door hogere snijsnelheden en voedingen wordt het spaanvolume verhoogd. Tevens  had de frees 25 procent meer stand tijd ten opzichte van de oudere versie.
De nieuwe volhardmetaal CP Mill bolfrees zijn direct leverbaar in diverse diameters.

Kortom: De Mapal wisselkopfrezen CP Mill bieden een uitstekende prestatie, precisie en stand tijd.

Vraag de folder aan: tools@laagland.nl

Terug naar overzicht