Automatiseren van de Mikron Mill P 500 U

06-03-2018


Automatiseren van de Mikron Mill P 500 U

Dat vijfassige bewerkingscentra voorzien kunnen worden van automatische werkstukhandling is niets nieuws meer. Maar de kracht van de Mikron Mill P 500 U is de belading vanuit de achterkant van de machine waardoor de voorzijde volledig toegankelijk blijft.

Werkstukken automatisch wisselen.

Het wisselen van werkstukken op de Mill P 500 U kan op verschillende manieren, van het wisselen van pallets met daarop de werkstukken voorgespannen tot het wisselen van individuele werkstukken in een automatisch spansysteem op de rondtafel. De machine is ontworpen om automatische pallethandling te realiseren met een palletwisselaar in de machine waarmee de productiviteit significant kan worden verhoogd.
De keuze van het type automatisering is in het bijzonder afhankelijk van de totale cyclustijd van de bewerking, het aantal (gelijkwaardige) werkstukken en de afmeting, de vorm en het gewicht van de werkstukken.

Veel automatiserings mogelijkheden.

De Mikron Mill P 500 U kan met diverse automatiseringssystemen worden uitgerust op basis van een standaard robot interface. Uit eigen huis kan er met de oplossingen van GF System 3R worden gewerkt. Maar er kunnen ook andere beladingsystemen aan de machine worden gekoppeld, zoals Halter Load-assistent of een systeem van BMO Automation.
Onafhankelijk van het soort handlingsysteem, de machine biedt een comfortabele toegang via de achterzijde van de machine.

Op TechniShow met Excelerate van Cellro.

Op de TechniShow tonen wij de functionaliteit van het beladen aan de achterzijde van de machine met een werkstuk beladingsysteem van Cellro, de Excelerate. De robot van deze lader kan werkstukken in de machine wisselen in een automatisch spansysteem dat op een verwisselbare pallet op de rondtafel staat. Om verschillende producten door elkaar te kunnen bewerken, kan de robot een andere spansysteem op de tafel plaatsen en andere grijpers kiezen.

 

Voor meer informatie over automatiseringssystemen klik hier.

Terug naar overzicht