GF Mikron: 5-assers voor iedere toepassing

23-08-2018


GF Mikron: 5-assers voor iedere toepassing

GF MIKRON: 5-assers voor iedere toepassing.
GF Machining Solutions MIKRON heeft niet één machine oplossing voor alle toepassingen, maar voor elke specifieke toepassing van de klant, een machinelijn ontwikkeld.
Uit de drie machinelijnen kan men de sectoren lucht- en ruimtevaart, machinebouw, algemeen mechanische industrie en de precisie matrijzenbouw voor bijvoorbeeld de automobiel- en huishoudelijke apparatenindustrie bedienen.

30-maal sneller.
De Mikron MILL P U serie, zijn optimale machines voor intelligente productiviteit.
De machineframes zijn stabieler dan wat we nu op de markt tegenkomen. Hierdoor is de MILL-P U serie nog dynamischer, wat een groot voordeel is bij het tijd-intensieve nafrezen van 3D-oppervlaktes. Met de nieuwste freestechnologie kunnen we tot 30-maal sneller 3D vlakken nafrezen met een betere oppervlaktenauwkeurigheid en proces zekerheid.
De draai-zwenktafel is een belangrijke schakel in dit proces. De Mill P U is voorzien van een watergekoelde, direct aangedreven draai-zwenktafel, in plaats van een tandwiel-aangedreven tafel, die veel meer slijtage heeft en een slechtere dynamiek en negatief thermisch gedrag heeft.

Nauwkeurigheid in het X/Y vlak.
Temperatuurschommelingen kunnen de nauwkeurigheid bij simultaanbewerking beïnvloeden. Deze uitdaging heeft GF Mikron ook succesvol overwonnen.
De watergekoelde, direct aangedreven draai-zwenktafel, de thermo-symmetrische machineopbouw en de hoog nauwkeurige machinespindel zorgen voor proces nauwkeurigheid.
Zo werd voor een Duitse kogellager fabrikant een freestest gedaan op een kogel van 50 mm. Er werden 20 producten in verschillende tafelhoeken over 8 uur gefreesd; het resultaat: een profielafwijking van minder dan ±2µ.

24/7 productie.
Unieke automatisering mogelijkheden bieden tot 250% meer productiviteit.
De kracht van de Mikron Mill P 500 U en Mill P 800 U is de belading vanuit de achterkant van de machine waardoor de voorzijde volledig toegankelijk blijft. De belading van pallets of producten vindt plaats door de machineportaal. De integratie is eenvoudig en kan door GF geheel verzorgt worden.

-98% Downtime.
Dankzij MSP, LRA en rConnect  
MSP - Machine en Spindel Protection – Beschermt de machine en de spindel na een botsing in alle as-verplaatsingen. Na een botsing kan de productie in ca. 10 minuten weer opgestart worden.
Industrie 4.0 oplossingen als LRA – Live Remote Assitance en rConnect dragen bij aan preventie van stilstand en snelle service bij hulpvragen.

State-of-the-art Step-Tec spindel
De GF Mikron Mill P 500 U en Mill P 800 U staan voor 365 dagen dynamisch en flexibel produceren dankzij de  1.7g acceleratie, 36kW Step-Tec spindel power, en tot 600 kg en Ø707 mm draai- zwenktafel capaciteit.

AMB
Alle drie de machinelijnen, de HSM, HPM en HEM serie, zijn op de komende machinebeurs AMB te Stuttgart live te zien.
Voor een persoonlijk gesprek maken we graag tijd voor u. U kunt zich aanmelden via n.vanderput@laagland.nl

 

GF Machining Solutions vindt u in Hal 7 stand C31

Terug naar overzicht