Mapal snijplaatboren 3D geprint

08-03-2015


Mapal snijplaatboren 3D geprint

3D-Printen (Laser sinteren) wereld primeur!
Eerste seriematige toepassing op gereedschap gebied.

De mogelijkheden van deze vorm van produceren zijn schijnbaar grenzeloos.
In de huidige hype rond de nieuwe technologie bekijken onderzoekers en ontwikkelaars de mogelijke toepassingsgebieden voor het gebruik van 3D-printers in de productieomgeving.

 

Mapal is de eerste fabrikant van snijgereedschap die heeft geïnvesteerd in het 3D-printen om gereedschappen te produceren met de laser sinteren technologie.
De laser sinteren technologie biedt hoge vrijheid van produceren van  precisiegereedschap. Met laser printer kunnen gereedschap geometrieën gemaakt worden, onafhankelijk van opspanning, gereedschap en andere productiemiddelen.
Steeds meer materialen kunnen worden gebruikt. Hierdoor kon Mapal de nieuwe QTD snijplaat boren construeren en produceren, met optimale koelkanalen in kleine diameters.

De QTD is standaard leverbaar vanaf diameter vanaf 13 mm. Onder deze maat is de beperking de vorm en grootte van de koelkanalen, waardoor het gereedschap te zwak wordt en de olietoevoer te klein.
Met de 3D laser sinter technologie kunnen boorhouders van 9 – 12 mm worden geproduceerd met gedraaide koelkanalen op de meest ideale plaats in het materiaal en de juiste grootte. Hierdoor zijn de genoemde beperkingen opgeheven en blijven de boren sterk en stabiel en wordt de koelmiddel toevoer optimaal gebruikt.


•    Lasergesinterte Boren van 9-12 mm
•    100 % betere koelmiddeldoorvoer door gedraaide koelkanalen
•    Houders in 1,5xD, 3xD, 8xD en 12xD
•    Schnijdplaten type 1-4 voor staal, inox, gietwerk en Aluminium

 

Klik hier voor meer informatie

Terug naar overzicht