Roemheld op EMO Hannover - Highlights

15-08-2019


Roemheld op EMO Hannover - Highlights

Tijdens de EMO staat bij de ROEMHELD groep de digitalisering en automatisering in het middelpunt. De nieuwe producten omvatten een aantal klemelementen met geïntegreerde elektrische positiemeting, nieuwe uitvoeringen van volledig elektrische zwenkspanners en het nulpunt spansysteem STARK.connect en STARK.airtec met volledig geïntegreerde sensoren.

 

Als primeur toont STARK haar eerste robot grijper met nulpuntspansysteem voor automatische palletwissel, ook voor machinetafels zonder mediumdoorvoer.
zien. Ook is er een pneumatische zwenkspanner, waarbij de spankracht gehandhaafd blijft bij het wegvallen van luchtdruk.

Roemheld, Hilma en Stark staan in Hal 4, stand E 54.

Highlights:

Elektronische wegmeetsysteem voor spanelementen
Voor het digitaliseren van spanelementen heeft ROEMHELD een compact elektronisch wegmeetsysteem ontwikkeld. De gehele verplaatsing kan in stappen van 0,1 mm bewaakt worden. Daardoor kunnen spanelementen verschillende hoogtes van het werkstuk herkennen. De verzamelde data kan aan een besturingssysteem worden gestuurd.

Nieuwe excentrische boringspanners voor 5-zijdige bewerkingen
Voor het ruimtebesparende axiale spannen en positioneren toont ROEMHELD een nieuwe reeks excentrische boringspanners. Dankzij hun slanke vormgeving kunnen de elementen dichtbij het werkstuk worden geplaatst. De excentrische uitvoering verbetert de toegankelijkheid van gereedschap aan het werkstuk. Door de slanke vormgeving kan het spanelement dicht bij het werkstuk worden geplaatst. de werkstukcontour. Door het eenvoudig wisselen van bussen kan de diameter worden aangepast. Ook de hoogte kan worden aangepast. Het element wordt door middel van lucht schoon geblazen.
Er zijn verschillende varianten mogelijk voor de procescontrole voor de toepassing in een automatisering omgeving.

Nieuwe bouwgroottes elektrische zwenkspanners
Naast innovaties worden ook bestaande typen van de ROEMHELD gedigitaliseerde spantechniek uitgebreid. Bijvoorbeeld is de reeks elektrische zwenkspanners met twee groottes uitgebreid. Deze spanners zijn ideaal bij toepassingen waar geen hydrauliek is, of niet toegestaan is en ook bij toepassingen in de automatisering. Wanneer de energietoevoer wegvalt, blijft de spankracht gehandhaafd.

Pneumatische zwenkspanner behoud spankracht ook wanneer luchtdruk wegvalt
Wanneer spankrachten van 400 N toereikend zijn, is het gebruik van pneumatische zwenkspanners ideaal bij automatisch inleggen en uitnemen van het product De nieuwe mechanische vergrendeling zorgt er voor dat de spankracht niet wegvalt bij luchtdrukverlies. Bij deze uitvoering is ook een pneumatische spancontrole mogelijk. Bij droog verspanen zijn vuilafstreikers te gebruiken.

STARK.connect en STARK.airtec met vol geïntegreerde sensoren
Het nulpunt spansystemen STARK.connect en STARK.airtec zijn voorzien van een volledig geïntegreerd sensorsysteem. Met dit systeem kan vastgesteld worden of de aantreknippel gespannen of los is. Alle signalen worden via PNP uitgangen van een PLC-besturing doorggeven. Bovendien wordt de spansituatie aan de achterzijde via LED’s aangegeven. Beide klemsystemen werken pneumatisch en kenmerken zich door hun compacte ontwerp en snelle schakeltijden bij een hoge spankracht. Het systeem wordt ingezet bij bewerkingsmachines, robots en manipulatoren en overal waar een veilige, snelle, geautomatiseerde en nauwkeurig connectie gemaakt moet worden. STARK.connect en STARK.airtec zijn ook geschikt om in te zetten bij omgevingen met lasrobots, bijvoorbeeld een flexibele en geautomatiseerde productie in de carrosseriebouw.

STARK.connect met actieve Einzug und Ausgleich
STARK.connect gekenmerkt door bewegende opname met actieve aantrekkracht.
Hetgeen een optimaal aanlegvlakvlak van het werkstuk waarborgt. Het speciale ontwerp maakt het mogelijk dat de aantrek nippel onder een schuine hoek kan worden opgenomen.
een schuin uitbreiding en intrekken van de intrekbare tepel. Bij maatveranderingen door bijvoorbeeld temperatuur is er een compensatie mogelijk tot 1,5 mm.
De aantrek nippel wordt automatisch en met hoge kracht vastgetrokken. Binnen een halve seconde wordt het systeem machanisch en zelfremmend met veren gespannen en pneumatisch kracht versterkt.

STARK.airtec – die Alternative ohne aktiven Einzug
Voor toepassingen waarbij actief aantrekken niet nodig is, kan STARK.airtec worden toegepast. Ook bij dit typeaanbod, dat eveneens is voorzien van elektronische sensoren. Het systeem heeft een houdkrachten van 20 kN en korte spantijd van 0,2 s. De STARK.airtec robuust opgebouwd en kan onderhoudsvrij minstens 2 miljoen bewegingen maken..

Robotergreifer mit Medienversorgung und Nullpunktspannsystem
De nieuwe STARK robotgrijper met eigen mediumdoorvoer en bijpassende nulpunt klemsysteem kan de automatische palletwisseling ook op machines zonder een eigen mediumtoevoer uitvoeren. Via een meervoudige koppeling wordt voor het spannen en lossen hydrauliek, pneumatiek en elektrische componenten doorgevoerd. Dus deze innovatie is perfect geschikt voor inbouw achteraf.


Terug naar overzicht