Boren en ruimen in 1 bewerking met Mapal

03-06-2021


Boren en ruimen in 1 bewerking met Mapal

Met de Mapal TRITAN DRILL REAMER worden twee bewerkingen in een gereedschap gecombineerd.

 

 

 

Drie snijkanten
Om economisch te produceren, is de meest efficiënte methode om meerdere bewerkingen in één gereedschap te combineren. Met de boorruimer van MAPAL kunnen tegelijkertijd gaten worden geboord en geruimd.
Om met slechts één gereedschap nog preciezere boringen te kunnen maken, heeft MAPAL aan de bestaande Drill-Reamer een derde snijkant toegevoegd. De nieuwe Tritan-Drill-Reamer heeft inwendige koeling en is verkrijgbaar in de lengtes 3xD en 5xD.

Zes geleidefasen
Zes geleidefasen zorgen voor uitstekende geleidingseigenschappen, de fijngeslepen spaangroeven en de op elkaar afgestemde groefvorm zorgen voor een goede spaanafvoer.

Goede positionering
De zelfcentrerende dwarssnijkant zorgt voor een goede positioneringsnauwkeurigheid en een verbeterd aanboor gedrag. De drie snijkanten garanderen een optimale rondheid van de boring en resulteren in maximale prestaties. De ruim-snijkant zorgt voor de beste oppervlakte kwaliteit.


Over Mapal
De MAPAL-precisiegereedschappen Dr. Kress KG is een van de toonaangevende internationale leveranciers van precisiegereedschappen voor het bewerken van bijna alle materialen. Met zijn innovaties zet het familiebedrijf trends en normen op het gebied van productie- en bewerkingstechnologie. MAPAL ziet zichzelf als een technologiepartner die zijn klanten ondersteunt bij de ontwikkeling van efficiënte bewerkingsprocessen. Het in 1950 opgerichte bedrijf is vertegenwoordigd in 44 landen. De MAPAL Group heeft 5.000 mensen in dienst; in 2019 bedroeg de omzet EUR 620 miljoen.

 

Meer informatie:

Tel. 010-2922233
tools@laagland.nl

Terug naar overzicht