Completering Mapal ISO freesprogramma

13-09-2022


Completering Mapal ISO freesprogramma


MAPAL completeert het portfolio voor frezen met radiale ISO-wisselplaten

Op de AMB in Stuttgart presenteert MAPAL een freesprogramma met geperste, radiale ISO-wisselplaten en completeert daarmee het portfolio van standaard freesgereedschappen.

 

 

Tot dusver lag de focus van het bedrijf voornamelijk op een freesprogramma met geslepen tangentiële ISO-wisselplaten. Deze worden met name gebruikt voor speciale toepassingen, zeer grote voormaten, onstabiele omstandigheden of met schijffrezen.

MAPAL heeft de uitgebreide knowhow die is opgedaan met deze speciale toepassingen verwerkt in de nieuwe serie frezen met radiale ISO-wisselplaten. De nieuwe, krachtige kop-, hoek-, sleuffrezen zijn ontworpen voor voorbewerken en middelzware bewerkingen van gietijzer, staal en roestvrij staal. Ze hebben optimaal ontworpen body’s met het ideale aantal tanden voor elke toepassing. Positieve en negatieve wisselplaten gemaakt van vier verschillende PVD-snijmaterialen op basis van nieuw ontwikkelde hardmetalen substraten en coatings zijn beschikbaar voor de frezen.

Afhankelijk van de behoefte wordt de meest ideale variant gebruikt, bijvoorbeeld tussen acht en 16 snijkanten per radiale ISO-wisselplaat voor vlakfrezen en tussen twee, vier en acht snijkanten voor hoekfrezen.

De nieuwe gereedschappen onderscheiden zich door hun rustige loop en laag geluidsniveau. Bovendien worden dankzij de precieze instelmogelijkheden de langste levensduur bereikt.

Informatie: tools@laagland.nl

Terug naar overzicht