Mapal: Frezen in vol materiaal - hoge prestaties in aluminium en staal

04-08-2020


Mapal: Frezen in vol materiaal - hoge prestaties in aluminium en staal

Frezen in vol materiaal - hoge prestaties in aluminium en staal
MAPAL breidt haar portfolio uit op het gebied van hoogwaardige frezen uit de OptiMill-serie voor het bewerken van aluminium en staal.

 


Betrouwbaar proces bij het bewerken van aluminium constructies

Het volledige vermogen van nieuwe, krachtige machines kan worden benut met de nieuwe OptiMill SPM-frezen "Rough" en "Finish". Ze laten vooral hun kracht zien bij het bewerken van aluminium constructies.

Met de nieuwe OptiMill-SPM-Rough kan veel volume worden verspaand met de hoogste voedingssnelheden bij het voorbewerken. De reden hiervoor is de innovatieve koordgeometrie, die ervoor zorgt dat het afgenomen vermogen tijdens de bewerking aanzienlijk lager is in vergelijking met gereedschappen met een rechte snijkant. Bovendien zorgen de uitstekende induikeigenschappen van het gereedschap ervoor dat de warmtetoevoer naar het werkstuk minimaal is.

Voor het nabewerken van contouren en pockets - zelfs op grote diepte in één keer - presenteert MAPAL de OptiMill SPM-finishfrees met een nieuw ontwikkelde geometrie. Het werkt zelfs met grote wikkelingen probleemloos - het gereedschap blijft zelfs in de hoeken stabiel, waarbij de frees vol in het materiaal staat en de belasting erg hoog is. De optimaal ontworpen snijkantgeometrie zorgt ervoor dat er tijdens het bewerken geen trillingen ontstaan. De spaanruimtes zijn gepolijst, dus spaanafvoer werkt optimaal.

In één oogopslag
* OptiMill-SPM-Finish en Rough  - voor- en nabewerken
* Voor het bewerken van aluminium constructies met nieuwe, krachtige machines

Voordelen
* Hoog verspanend vermogen
* Trilling en warmteoverdracht in het onderdeel worden voorkomen
* Met de OptiMill-SPM-Finish diepe pockets in één keer bewerken
* Met de OptiMill-SPM-Rough bij grote aanzet en hoge waardes bij voorbewerken

Ideaal voor het frezen van groeven in staal

De OptiMill-Uni-Wave is het ideale gereedschap als het gaat om frezen van groeven met een diepte tot 2xD in verschillende materialen. Door de geometrie zijn de hoogste bewerkingssnelheden mogelijk. Vooral in staalmaterialen bij het bewerken van groeven met een diepte van ≥ 1,5xD, ondanks alle voordelen van de OptiMill-Uni-Wave, hadden gebruikers vaak het probleem dat de spaanafvoer niet optimaal en onregelmatig was.

 


Om deze reden biedt MAPAL de OptiMill-Uni-Wave nu ook aan met centrale interne koeling. Deze functie zorgt voor een optimale verwijdering van de spanen en een langere stand tijd.
Daarnaast presenteert MAPAL de OptiMill-Uni-Wave aan in een extra lange versie. Hiermee is er nu een efficiënte oplossing voor voorbewerken, zelfs in diepe pockets. Ondanks de lengte is de nieuwe frees extreem stabiel door zijn conisch gevormde hals.

In één oogopslag
* OptiMill-Uni-Wave nu met centrale interne koeling en als extra lange versie
* Betrouwbaar proces bij groeffrezen, diepte tot 2 x D, ook in staalmaterialen.

Voordelen
* Extreem stabiel, ook bij grotere diepten
* Optimale spaanafvoer

Wilt u een test met deze gereedschappen? Neem contact met ons op en we maken een afspraak met u.

Tel. 010-2822233

Mail: mapal@laagland.nl

Terug naar overzicht