Gietijzer bewerken met MAPAL gereedschappen

14-05-2019


Gietijzer bewerken met MAPAL gereedschappen

Mapal produceert gereedschappen en gereedschaphouders die uitermate geschikt zijn voor het voor- en nabewerken van producten, voor kleine en grote series.
Voor bewerkingen in o.a. staal, gietijzer, non ferro- materialen en composiet materialen levert Mapal een uitgebreid pakket aan gereedschappen waarbij oppervlaktekwaliteit, stand tijd en procesbeheersing belangrijke kernwaarden vormen.

GIETIJZER
Ook voor gietijzer, GG – lamellair gietijzer en GGG – nodulair gietijzer, heeft Mapal een pakket aan ruim- boor-, frees- en draai- gereedschappen. Naast hardmetaal kan ook worden gekozen voor gereedschap met Cermet- inleg.
Cermet (ceramic – metal) is een composiet bestaand uit keramische deeltjes gebonden met een metaal. In vergelijking met hardmetaal kent Cermet een hogere slijtvastheid gecombineerd met hogere bestendigheid tegen thermische schokken en een minimale neiging tot smering.

Bij bewerkingen waarbij snijkant opbouw een probleem vormt heeft Cermet toegevoegde waarde. Dankzij scherpe snijkanten blijven tevens snijkrachten blijven laag wat als bijkomend voordeel een verbeterde stand tijd heeft, maar ook zorgt voor een betere oppervlakteruwhied.

Cermet (ISO) wisselplaten zijn in diverse uitvoeringen leverbaar voor zowel draai- en frees- gereedschappen. Binnen het Mapal programma zijn een aantal standaard gereedschappen leverbaar specifiek gericht op het bewerken van gietijzer;

- Ruimen
•    Fixreamer, standaard programma voor GG / GGG
•    Monoream Plus, specifiek voor GG / GGG

- Boren
•    QTD boorpunten met unieke CVD HC- coating voor GG / GGG

- Frezen
•    Optimill- serie, standaard HM- schacht- / monoblock frezen, ongecoat / gecoat & met Cermet- inleg
•    (ISO-) wisselplaten ongecoat / gecoat & met Cermet- inleg

- Draaien
•    HSK-T draaihouder voor snelle gereedschapwisselling en hoge precisie
•    (ISO) wisselplaten, ongecoat / gecoat & met Cermet- inleg

- Gereedschaphouders
•    Gebalanceerd leverbaar in nagenoeg alle uitvoeringen, SK / BT / HSK
•    Mapal HTC Hydraulische High Torque Chuck, hoge spankracht, perfecte rondloop
•    Mapal NTC Krimphouder met lengte instelling

SPECIALS
Het vervaardigen van speciale, complexe  & gecombineerde bewerkings- gereedschappen is een specialiteit van Mapal. Deze ervaring kan doorslaggevend zijn bij het bewerken van complexe producten in grote series.

Voor meer informatie: tools@laagland.nl

Tel: 010-2922233

Terug naar overzicht