Granlund - als het om precisie gaat....

12-08-2016


Granlund - als het om precisie gaat....

Granlund Tools AB in Eskilstuna (Zweden) is een van 's werelds leidende producenten van precisie gereedschap in de verspanende industrie. Granlund biedt een brede range van hoogwaardige snijgereedschappen in Hardmetaal en HSS zoals potgatboren, verzinkboren en gereedschappen met wisselplaat systeem.

 

Met meer dan 60 jaar ervaring en vertegenwoordigd in meer dan 30 landen biedt Granlund bewezen technische oplossingen en een uitstekende lokale service. Het Granlund modulaire systeem bestaat uit 1300 componenten zoals houders, verzinkers, pilots en centerboren. Door de uitwisselbaarheid zijn er ruim 1,5 miljoen varianten op te bouwen.
Het flexibele, zeer eenvoudige te gebruiken gereedschap worden gereedschapkosten gereduceerd en wordt de productiviteit verhoogd. Granlund is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.

Hardox

Bewerkingen in Hardox materiaal is lastig en laat gereedschap enorm slijten..
Granlund heeft hiervoor uitstekend werkende snijmaterialen. Diverse verzinkers kunnen met speciaal voor hardox geschikte wisselplaten geleverd worden.
Voor het boren in Hardox is er de Granlund ThunderDrill in het bereik van 10 tot 30 mm. In combinatie met de verzinkers WHV en KV is dit een prima oplossing om verzinkgaten in Hardox te maken.

 

 

 

Terugwaards verzinken

Terugwaards verzinken in gesloten werkstukken is niet makkelijk. Granlund heeft hiervoor met het type UD/US een prima oplossing. Door de bajonet verbinding is de verzinkkop gemakkelijk aan de houder te klikken en na de bewerking weer los te klikken.

 

 

Neptune verzinker

Met de Neptune verzinker kan de terugverzinkbewerking automatisch gedaan worden. Het openen van de verzinker werkt door middel van koelmiddel druk.

Klik op de afbeelding voor de werking van het systeem.

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht