Grote gaten boren met Showa superboren

07-10-2021


Grote gaten boren met Showa superboren

De SUPERBOREN van de SHOWA zijn universele  boren die met een gering vermogen grote gaten kunnen boren, vol in het materiaal.
De boor kan daardoor ingezet worden op oudere, conventionele machines met weinig vermogen.

 

 

Met een kolomboormachine van 3,1 kW boort u al een gat van 80 mm!
Diameters van 50 t/m 270 mm zijn mogelijk, terwijl de dieptes door middel van verlengstukken eigenlijk onbeperkt zijn. Een standaard koelmiddelpomp met normale druk is voldoende.
Er worden mooie korte spanen gevormd die gemakkelijk afgevoerd worden.

De centerboor zorgt voor de geleiding, zodat de SHOWA SUPERBOOR op minder stabiele machines, zoals bijvoorbeeld radiaal boormachines, gemakkelijk gebruikt kan worden.
Door middel van een getande snijkant op het voorsnijmes, zijn de snijkrachten gelijkmatig verdeeld over het voor- en nasnijmes. Het resultaat is een zeer  rustig verspaningsgedrag van de boor en een verbazingwekkend nauwkeurige boring met een goede oppervlakte kwaliteit. De gunstige snijplaatgeometrie zorgt bij de meeste materialen een korte spaan (behalve voor austenitisch staal).

De korte spanen in combinatie met het grote spaankamer, zorgen voor een optimale spaanafvoer. Extreem diepte gaten kunnen zo probleemloos geboord worden. Het handmatige spanen verwijderen zal hierdoor tot een minimum beperkt worden. De SHOWA SUPERBOOR is dus ook vooral geschikt gebruik op CNC-draaibanken en CNC-bewerkingscentra. Interne koeling op de SHOWA SUPERBOOR behoort tot de standaard uitvoering.
Indien de boor als roterend gereedschap gebruikt wordt is er een optionele roterende koelmiddeltoevoer leverbaar.

Handleiding:

U kunt hier de handleiding downloaden.

Voor prijzen en bestellingen kun op terecht op onze webshop. Klik hier.

 

Terug naar overzicht