Grote Index draaimachine met VDI-40 revolver

24-09-2020


Grote Index draaimachine met VDI-40 revolver

De Index draaimachine G400met VDI-40 revolver voor compleet bewerken grote delen. Deze machine is te zien tijdens de online iXperience days tot 2 oktober 2020 van Index en tijdens het live-event in Reichenbachvan 12 t/m 16 oktober 2020.

 



Index G400
De nieuwe Index G400 van de Duitse draaimachinefabrikant Index is een compleet bewerkingscentrum voor onderdelen met een lengte tot maximaal 1600/2300 mm. In tegenstelling tot de vorig jaar gepresenteerde zustermachine G420, waarvan de bovenste gereedschapshouder is uitgevoerd als motorfreesspindel met een groot gereedschapsmagazijn, bezit de G400 op die plek een VDI-40 revolver met twaalf stations en een pinole, die een Y-slag van ± 100 mm mogelijk maakt.

De G400 is een van de premières die Index presenteert tijdens een open huis, dat zowel virtueel als live plaatsvindt. Van 21 september tot en met 2 oktober zijn er de online iXperience days. Deze worden van 12 tot en met 16 oktober gevolgd door een live huisshow bij Index in Reichenbach (bij Stuttgart).

Robotcel
De nieuwe machine kan worden geleverd met passende automatisering. Voor de G400 en andere machines van deze omvang is naast de geïntegreerde handling-units sinds kort de robotcel iXcenter beschikbaar. Deze kan niet alleen worden gebruikt voor het laden en ontladen van grote, zware werkstukken, maar ook voor allerlei opdrachten voor en na de draaibewerking op de machine.
Langdraaiautomaat

Traub TNL-12
Een tweede primeur is de tweede generatie van de Traub TNL 12, een langdraaiautomaat die  nu, net als de grotere variant, in korte tijd kan worden omgebouwd tot een kortdraaier. De nieuwe generatie kent een compactere opbouw en heeft verbeterde kinematica. Dat betekent meer productiviteit en flexibiliteit (en minder ruimtebehoefte) bij het nauwkeurig draaien van kleine draaidelen.

 


Meerspindel MS 24-6
Een derde hoogtepunt is de nieuw ontwikkelde CNC-gestuurde meerspindeldraaiautomaat MS24-6, de opvolger van de Index multispindelmachine MS22-6. Hij kan een iets grotere maximale stafdiameter aan, maar is compacter gebouwd en heeft verschillende kenmerken die een rendabele draaibewerking garanderen – inclusief snel en eenvoudig omstellen. Dat loont volgens Index, aangezien loondraaiers hun multispindels steeds vaker meerdere malen per week opnieuw moet instellen.

Traub TNA500
Op het gebied van universele draaimachines breidt Index het portfolio uit met de Traub TNA500, een krachtige en robuuste machine met veel praktische uitrustingskenmerken voor nul tot middelgrote series.

Ook het enkele jaren geleden introduceerde cloud platform iXworld is verder uitgebreid met meerdere Apps. Deze software tools helpen productieverliezen te herkennen, ongeplande stilstandtijden te reduceren en uitvaltijden te minimaliseren.

Voor meer informatie:

Tel. 010-2922250

machines@laagland.nl

Terug naar overzicht