Hilma Roemheld Flexibele automatiseringsoplossingen voor uw productie

12-05-2015


Hilma Roemheld Flexibele automatiseringsoplossingen  voor uw productie

Roemheld, Hilma en Stark bieden flexibele automatiseringsoplossingen voor uw productie. Ook bij kleinere series is veel winst te behalen.

 

 

 

Automatisering van het handlen en spannen van werkstukken

Conventionele automatiseringssystemen voor het handlen en spannen van werkstukken, zoals bijvoorbeeld palletsystemen, zijn in de regel dusdanig ontworpen dat per opspanning één bewerking plaats vindt.

Paletten aan- en afvoer en de bewerkingen zijn in de meeste gevallen volledig geautomatiseerd. Het inleggen van werkstukken is echter nog in veel gevallen handmatig of gebeurt via robot-laadsystemen.

Voor de volledige bewerking van werkstukken zijn in de meeste gevallen meerdere opspanningen nodig. Vaak is er dan een aanpassing of zelfs een volledig andere opspanmal nodig.

Bij deze omspanningen gaat het in veel gevallen over veelomvattende handmatige processen of dure aan- en afvoersystemen.

Dit heeft een negatief effect op de kostprijs per werkstuk. Als het om kleinere series gaat, met name bij bewerkingen onder 5 minuten, is pallet automatisering niet altijd lonend.

 > Download het hele artikel <

ROEMHELD Automatiseringsoplossingen

Het basisidee van ROEMHELD Automatiseringsoplossingen is alle productieprocessen volledig te automatiseren.

Van het laden van het ruwdeel tot het afvoeren van het compleet bewerkte deel.

Zwaartepunt ligt bij de automatisering van alle ombouw- of om-spanprocessen:

  • Werkstuk wissel
  • Spanbereik instelling
  • Spanbekken wissel
  • Opspan mal wissel

 

Flexibel inzetbaar, ook bij kleine series

Door de automatisering van deze omspanprocessen is de ROEMHELD oplossing niet alleen bij grote series, maar zeker ook bij kleine series inzetbaar, omdat daar de omsteltijd relatief groot is ten opzichte van de bewerkingstijd en daar dus veel winst is te halen.

 

Terug naar overzicht