INDEX breidt activiteiten uit in 3D print technologie

12-05-2021


INDEX breidt activiteiten uit in 3D print technologie

Index breidt activiteiten uit met Additive Manufacturing Solutions.
Medio maart verwierf Index een meerderheidsbelang in One Click Metal GmbH van Trumpf. Deze participatie geeft One Click Metal extra knowhow en kapitaal om zijn groeitraject in het veelbelovende instapmodel voor 3D-printers voort te zetten. Trumpf blijft betrokken als een actieve en strategische partner en zal de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf ondersteunen in samenwerking met Index.

Met circa 20 medewerkers ontwikkelt One Click Metal totaaloplossingen op het gebied van 3D metaalprinten voor kleine en middelgrote componenten. Alle processtappen van programmeren tot printen zijn gericht op eenvoudig gebruik. Trumpf-medewerkers hebben de start-up in april 2019 opgericht in het kader van het initiatief “TRUMPF Internehmertum” en vestigden het hoofdkantoor in Tamm, nabij Ludwigsburg.

Tot de klanten van One Click Metal behoren bedrijven uit de machinebouw, gereedschapsbouw en auto-industrie, evenals trainingscentra. Ze gebruiken de systemen niet alleen voor productontwikkeling en prototyping, maar ook voor industriële productie van losse onderdelen en kleine series.

Lees meer over INDEX

machines@laagland.nl

Terug naar overzicht