Index Traub op AMB 2018

23-08-2018


Index Traub op AMB 2018

Op de AMB in Stuttgart van 18 - 22 september a.s. staan bij index en Traub veel vernieuwingen op gebied van machines en software in de spotlights. Een kleine greep hieruit:

 

 

 

Het nieuwe draai- freescenter INDEX G420.
Highlight is de INDEX G420, een speciale versie van het draaifreescentrum. Kenmerkend zijn de extreme stijfheid, de optimale verhouding tussen werkbereik en buitenafmetingen van de machine en het gebruikersvriendelijk ergonomisch ontwerp. Ook toont men in Stuttgart de INDEX MS22-L, een meerspindel automaat voor slanke producten. Deze machine is leverbaar in een Swiss-type versie. Van Traub toont men het vorig jaar geïntroduceerde TNL20 draaicentrum, maar nu in een versie met een optionele B-as in de bovenste gereedschapsrevolver. Hiermee kunnen complexe werkstukken onder elke hoek worden bewerkt.
 
iXworld platform

Op de AMB-stand van INDEX is er veel aandacht voor de introductie van iXworld platform van Index. Er zijn vier modules: iXplore, iXshop, iXservices en iX4.0. Daarmee kan het totale proces digitaal worden gestroomlijnd: van het opzoeken van informatie voor de aankoop van nieuwe machines tot en met de service en het bestellen van reserve-onderdelen voor de machines.

INDEX toont daarnaast het al langer bestaande iXpanel, een bedieningsconcept voor de CNC-machines. Met Virtuelle Maschinen (voor de Index-machines en WinFlexIPS (voor de Traub machines) kun je je nieuwe producten op de machine virtueel volledig voorbereiden en optimaliseren, voordat je echt spanen gaat maken.

iXcenter robotcel: verticale opslag

Automatisering komt in meerdere vormen terug. De INDEX C200 wordt bijvoorbeeld getoond in combinatie met de iXcenter robotcel. Deze cel bevat onder andere de mogelijkheid om verticaal pallets op te slaan. iXcenter kan ook geïntegreerd worden met andere machines van INDEX en Traub. In totaliteit tonen de beide merken zeven machines op de AMB 2018.

Verdere highlights zijn:
 
Traub TNL32-7B

Traub TNL 20

Index meerspindel MS-22L


INDEX Traub staat op de AMB in hal 4 stand B31.

Voor meer informatie:

Tel. 010-2922250

machines@laagland.nl

 

 

Terug naar overzicht