Kortere bewerkingstijden met de Mapal Tritan-Drill

16-01-2020


Kortere bewerkingstijden met de Mapal Tritan-Drill

Bewerkingstijd bij warmtewisselaars meer dan gehalveerd – TTD-Tritan

Warmtewisselaars worden in veel varianten en in een groot aantal verschillende industrieën gebruikt. Ze helpen om de resulterende warmte bruikbaar te maken voor andere processen. Hierbij worden twee vloeibare of gasvormige media van verschillende temperatuur in afzonderlijke circuits gepompt. Warmtewisselaars bestaan onder anders uit pijpenbundels, die gewoonlijk zijn vervaardigd uit metaal waardoor een medium wordt gevoerd, en een mantelruimte met een frontplaat met gaten waardoorheen een tweede medium stroomt.
De frontbuisplaat heeft, afhankelijk van de grootte van de warmtewisselaar zeer veel boringen. Om te verzekeren dat het medium niet ontsnapt, worden hoge eisen gesteld aan de boringen wat betreft de  positienauwkeurigheid en de maatnauwkeurigheid.

Een boor met drie snijkanten, het gereedschap bij uitstek!
De MAPAL driesnijdende TTD-Tritan boor met verwisselbare boorkop is uitgebreid getest in de petrochemische industrie en gaf uitstekende resultaten.
De boorkop en de boorhouder zijn via een Hirth-vertanding met elkaar verbonden. Deze interface is gemakkelijk te gebruiken en zeer stabiel, waardoor deze combinatie het prestatieniveau van een volhardmetaal boor bereikt. Tevens is de wissel- en rondloopnauwkeurigheid uitstekend.
De TTD-Tritan boor centreert optimaal in het materiaal en zorgt voor een zeer goede rondheid.
Door het gebruik van de wisselkop worden de kosten sterk gereduceerd ten opzichte van volhardmetaal boren, vooral ook bij grote diameters.
Het gebruik van wisselkoppen heeft zowel een positief effect op de voorraad zowel wat betreft de kosten als ook de ruimte.
In een specifiek geval heeft de klant diverse diameters te bewerken in verschillende lengtes. Het universele programma van MAPAL maakt het mogelijk om alle gewenste varianten aan te bieden. De kleinste diameters konden worden geboord met de MAPAL volhardmetaal versies.

Bewerkingstijd tot 57 procent gereduceerd
De gaten in de warmtewisselaar plaat (koolstofstaal) van een klant worden vol in het materiaal geboord met de TTD-Tritan. De diameter van de boringen is 25,6 mm en de lengte van de boring is 63,5 mm. De TTD Tritan werkt met een voedingssnelheid die 59 procent hoger is dan de tweesnijdende verwisselbare boorkop die tot nu toe van een concurrent werd gebruikt.
Met deze bewerking  werd een standtijd van 53 meter behaald, terwijl de eerder gebruikte boren slechts een kleine 28 meter bereikten. Naast deze aanzienlijke toename van 90 procent, voert het MAPAL-gereedschap de volledige boringbewerking uit in één bewerking en kost het slechts 29 minuten voor de complete buisplaat met 550 boringen.
In het vorige bewerkingsproces moest eerst een centerboring plaatsvinden. Bovendien moesten lange spanen handmatig worden verwijderd uit de buisplaat. Uiteindelijk werd de bewerkingstijd met de TTD-Tritan boren met 57 procent gereduceerd.

Voor informatie:

Tel. 010-2922233

informatie@laagland.nl

Terug naar overzicht