Makino past nieuwe aluminiumlegering toe in toekomstige e.machine

21-05-2021


Makino past nieuwe aluminiumlegering toe in toekomstige e.machine

Tijdens het elfde Aerospace symposium van Makino, die door de coronacrisis digitaal werd georganiseerd, werd heel kort de e・Machine benoemd,
een geheimzinnige conceptmachine waarvan uit onderzoek op Japanse forums blijkt dat het machineframe en diverse bewegende delen zijn gemaakt
van een nieuwe aluminium legering, genaamd Athium.

Een sneak preview van de Makino e・Machine
De geruchten gaan dat Makino de nieuwe Athium aluminiumlegering gaat gebruiken voor het machineframe en diverse bewegende onderdelen.
Eind december 2020 onthulde Makino in Japan de komst van de e・Machine. Op dit moment is er in Europa nog weinig bekend over deze conceptmachine, maar volgens verschillende Japanse online forums en een video op Youtube, geeft de e・Machine een kijkje in de toekomst van Makino.

Hightech features
De conceptmachine is voorzien van de meest hightech features.
Zo wordt op Japanse websites gesproken over het gebruik van een nieuwe aluminiumlegering voor het machineframe en diverse bewegende delen. Deze aluminiumlegering, die op de markt wordt gebracht onder de naam Athium, is net zo stijf als gietijzer, maar tot wel 60% lichter. De geruchten gaan dat Makino dit materiaal eind 2021 in alle producten, met uitzondering van grote bewerkingscentra, zal gaan toepassen.

Effect op de productiviteit
Het voordeel van dit materiaal is dat de massatraagheid van bewegende delen afneemt, waardoor de belasting op aandrijvingen en de machineconstructie gereduceerd wordt. Dit heeft ten eerste een positief effect op het stroomverbruik en ten tweede kan de verplaatsingssnelheid worden verbeterd. Dit laatste heeft weer een positief effect op de productiviteit.

NB: Het kan zijn dat de uiteindelijke machine-eigenschappen anders zullen zijn voor de Europese markt.
In de loop van 2021 zullen wij van Makino meer informatie krijgen over de e・Machine.

Bekijk hier de video


Meer vragen over Makino?

LAAGLAND BV
Capelle aan den IJssel

machines@laagland.nl
Tel. 010-2922250

Terug naar overzicht