Mapal HPR 400 plus - kostenbesparende meersnijders

09-05-2018


Mapal HPR 400 plus - kostenbesparende meersnijders

Mapal HPR 400 plus – kostenbesparende meersnijders  

Kostenreducering en het efficiënt opnieuw instellen van het gereedschap stonden bij Mapal centraal bij de ontwikkeling van de HRP400 plus ruimers.

 

 

Deze  HPR 400 plus meersnijders zijn populair bij klanten door de snelle verspaningstijden, de hoge nauwkeurigheid en het eenvoudig en nauwkeurig wisselen van de snijplaten. De plaatzittingen zijn uiterst nauwkeurig en zorgen ervoor dat de snijplaten direct en precies in de plaatzitting worden gezet. De klant kan dit zelf, zodat het gereedschap niet meer ter revisie terug naar de leverancier hoeft. Logistieke kosten en reparatie- of slijpkosten vervallen.

Om de efficiëntie bij het bewerken van grote diameters te verbeteren, zijn de snijkanten van de nieuwe HPR400 plus niet langer single-edged uitgevoerd, maar hebben vier snijkanten. Het snijmateriaal wordt dus optimaal benut.
Door het hoge technologische niveau in het Mapal productieproces worden de snijplaten dusdanig nauwkeurig gefabriceerd, dat de klant de platen probleemloos kan wisselen, met behoud van de positienauwkeurigheid. De voorraad van de snijplaten kan worden verlaagd, net zoals de instelkosten en de kosten per product.

Terug naar overzicht