Mapal investeert in productie van verzinkers

13-09-2022


Mapal investeert in productie van verzinkers

Geen boring zonder verzinkboor, dat is min of meer de regel. Dat is de reden dat MAPAL miljoenen heeft geïnvesteerd en deze verzinkboor in het programma heeft opgenomen.
De gepatenteerde verzinkboren van Mapal hebben drie snijkanten welke ongelijk verdeeld zijn. Het structurele ontwerp vermindert de axiale krachten met 50 procent en
vermindert ook de krachten die loodrecht op de as van het gereedschap werken.

Minder trilling en hoge nauwkeurigheid
Tijdens de bewerking zijn er aanzienlijk minder trillingen op het gereedschap en daardoor een hogere nauwkeurigheid en betere oppervlaktekwaliteit.
De contactvlakken van schroef- en popnagel verbindingen zijn zeer zuiver en verdelen de krachten goed. Daarnaast vindt er geen zetting onder belasting plaats.
De rustige loop van de gereedschappen vermindert ook de belasting van de machine. Gebruikers van deze MAPAL verzinkers werken met hogere snijsnelheden en bereiken lange stand tijden.

Mapal verzinkboren bewijzen zich
Frank Dreher, directeur van het competentiecentrum voor ruimers met meerdere snijkanten van de MAPAL-groep benadrukt:
"Onze verzinkboren bewijzen zich keer op keer in de praktijk - zowel de HSS-variant de volhardmetaal uitvoering voor het bewerking van moeilijke materialen zoals titanium, hoog gelegeerd gietijzer, roestvrij staal of composiet materiaal.
Daarom investeert MAPAL in 2022 miljoenen in de locatie Winterlingen en specifiek in de verzinkproductie. Naast de verspaning wordt een geheel nieuwe fabricagetechnologie geïntroduceerd en zijn de processen geautomatiseerd.
"Zo verminderen we ons materiaalgebruik en verbeteren we onze energiebalans." Met de investeringen in 2022 zorgt Mapal voor korte levertijden en een betrouwbaar hoog kwaliteitsniveau.

Meer informatie: tools@laagland.nl

Terug naar overzicht