Mapal OptiMill-Tro-Inox hoogproductief frezen in RVS

03-12-2021


Mapal OptiMill-Tro-Inox hoogproductief frezen in RVS

OptiMill-Tro-Inox: Hoogproductief frezen in roestvrij staal
Voor de hoogproductieve bewerking van roestvrij staal (Inox) introduceert MAPAL de OptiMill-Tro-Inox, een nieuwe volhardmetalen trochoïdale frees met zes snijkanten.

 

Vooral hittebestendige en taaie materialen van de ISO-materiaalgroep M lopen vaak de spaangroeven vol bij hoog verspaningsvolume, wat een betrouwbare productieproces lastig maakt. De OptiMill-Tro-Inox lost dit probleem op met een optimale verhouding van aantal snijkanten, spaanbrekers en een nieuw type groefvorm. De moderne meervoudige  coating is een ander voordeel van de zes-snijder: minder slijtage en optimale resultaten en door gebruik van de juiste hardmetaalsoort.

De eerste toepassingen onderstrepen het potentieel van de OptiMill-Tro-Inox: in vergelijking met de op de markt bekende oplossingen met vier of vijf snijkanten, overtuigt de nieuwe zessnijdende trochoïdale frees van MAPAL met een 20 procent hogere verspaningscapaciteit en een 30 procent langere standtijd. De frees kan worden ingezet tot een freesdiepte van 5xD. De geoptimaliseerde spiraalhoek vermindert ook de uittrekkrachten en verhoogt zo de proceszekerheid.

De OptiMill-Tro-Inox is leverbaar in het diameterbereik van 4 t/m 20 mm in de uitvoeringen 2xD t/m 5xD en is vanaf februari 2022 uit voorraad leverbaar.

 

Meer info: tools@laagland.nl

Terug naar overzicht