Mapal volboren in staal - beter, sneller, efficiënter

08-11-2019


Mapal volboren in staal - beter, sneller, efficiënter

Beter, sneller, efficiënter: Mapal volboren in staal
Bij het volboren en staal is de focus gericht op kwaliteit, tijd en effectiviteit. Zo ook bij ontwikkelingen van nieuwe boorgereedschappen. Naast de zeer effectieve Tritan-Drill Steel, heeft Mapal nieuwe gereedschappen ontwikkeld voor speciale toepassingen en meerwaarde voor de gebruiker.

 

 

MEGA-Deep-Drill en MEGA-Pilot-Drill

Voor diepe boringen met kleine diameters levert MAPAL de MEGA-Deep-Drill en de MEGA-Pilot-Drill de optimale combinatie.
De MEGA-Pilot-Drill dient als pilootboor en is speciaal op de boor MEGA-Deep-Drill afgestemd. De nieuwe diepgatboor is speciaal voor het kleine diameterbereik van 1-2,9 mm ontwikkeld. Dankzij de vernieuwde spanafvoer en de speciale slijpgeometrie van de boorpunt zijn hoge voedingen en snijsnelheden realiseerbaar.
Voor een optimale spaanafvoer heeft de MEGA-Deep-Drill een kop-coating.

MEGA-Drill-Hardened en MEGA-Speed-Drill-Inox

Voor het boren van diepe gaten in gehard staal heeft Mapal de MEGA-Drill-Hardened en de MEGA-Speed-Drill-Inox ontwikkeld voor bewerkingen van 8xD en 12xD.
Voor de MEGA-Drill-Hardened is een speciale macro- en microgeometrie van het gereedschap speciaal afgestemd op hardbewerking tot 65 HRC.
Een nieuw hartmetallsubstraat en nieuwe coating zorgen voor hoge stand tijden.
Bij de MEGA-Speed-Drill-Inox voor het boren van 8xD en 12xD een nieuw spiraalprofiel ontwikkeld met meer spaanruimte en een goede spaanafvoer.

QTD-snijplaat boren met pyramide punt

Voor het boren van producten met een labiele bewerkingsverhouding levert Mapal de wisselplaatboor QTD met een nieuwe snijplaat met pyramide punt. Door deze punt centreert de snijplaat zich, waardoor de boring met zekerheid op het juiste punt begint.
Ook is de coating van de nieuwe snijplaat speciaal afgestemd op het boren in staal. Hierdoor ontstaat er minder slijtage en dus een hoge stand tijd.

Terug naar overzicht