Marktsegmenten bepalen ontwikkeling van Mapal klemtechnologie

19-05-2021


Marktsegmenten bepalen ontwikkeling van Mapal klemtechnologie

Met de ontwikkeling van hydraulische spansystemen maakt Mapal een transformatieproces door. In het verleden was de hydraulische houder slechts een gereedschapshouder, nu wordt het steeds meer een toepassingsgericht en prestatie verhogend element in het productieproces.

 

 

 

In de toekomst zal Mapal de gereedschaphouders steeds vaker ontwikkelen op basis van speciale eisen uit de markt.
Mapal werkt intensief samen met klanten uit specifieke markten om de individuele behoefte in kaart te brengen.

Nieuwe generatie MAPAL Hydraulische houders
Beide hydraulische houders - Hydro Mill Chuck en Hydro DReaM Chuck - combineren duidelijk de prestatiebelofte van kwaliteit en functie in hun nieuwe ontwerp. Dit wordt bereikt door een optimaal samenspel van geometrische en functionele eigenschappen.

Functie ontmoet design - Industriedesign met meerwaarde
Het nieuw ontwikkelde hydraulische klemsysteem maakt hoge bewerkingsparameters mogelijk door uitstekende stabiliteit en nauwkeurigheid. Het minimaliseert opgewekte trillingen, zodat geklemde gereedschappen niet worden blootgesteld aan micro-trillingen. Dit leidt weer tot een verlaging van de spilbelasting tot wel 15 procent, maakt een aanzienlijk langere standtijd mogelijk en garandeert een optimale oppervlaktekwaliteit.
Daarnaast zorgt het briljante oppervlak dat MAPAL creëert met een speciaal ontwikkeld polijstproces ervoor dat de HydroChucks beter bestand zijn tegen vuil en corrosie. Gebruikers kunnen het gereedschap veilig in de houder klemmen met weinig kracht. Dit wordt verzekerd door "foolproof handling", dat wil zeggen een eenvoudige en voor zichzelf sprekend gebruik van de HydroChuck. Het bespaart aanzienlijk veel tijd in vergelijking met andere klemmechanismen, vooral bij de Hydro DReaM Chuck 4,5 °.

Hydraulische houder – Mill Chuck
De hydraulische Hydro Mill Chuck is speciaal ontworpen voor het spannen van freesgereedschappen met een HA-schacht (Weldon) en wordt onder andere succesvol ingezet bij trochoidaal frezen.
Door de gehele geometrie, techniek en het design aan te passen, is het gereedschap geoptimaliseerd voor dynamische processen met spiltoerentallen tot wel 33.000 min-1.
Door de hoge temperatuurbestendigheid van 80 ° C overtuigt de houder zichdoor een goede procesbetrouwbaarheid en hoge materiaalafname. De houder is universeel geschikt voor voorbewerken, semi-nabewerken en nabewerken.

Hydraulische houder – DreaM Chuck 4,5°
Deze houder is ook ontwikkeld aan de hand van behoeften uit verschillende marktsegmenten. De nieuwe Hydro DReaM Chuck 4,5 ° is bij uitstek geschikt voor ruim- en boortoepassingen en voor gebruik bij nabewerkingen. Hydraulische gereedschaphouders bieden veel voordelen tegenover krimphouders, met name de mogelijkheid om meer typen gereedschappen op te nemen en het terugdringen van trillingen en dus een betere stand tijd van het gereedschap. Het compacte design is gelijk aan die van krimphouders DIN 69882-8. Hierdoor is het mogelijk om kritische contouren te bewerken. De houders bieden een duidelijke meerwaarde – niet alleen op het gebied van functionaliteit, maar ook op gebied van ergonomie en gebruik.

Kenmerken
- Proces betrouwbaarheid +50%
- Ergonomie +35%
- Proces kwaliteit +40%
- Prestatie +60%
- Proceskosten - 60%
- Hydraulische houder met de originele afmetingen van een krimphouder (DIN-contour met 4,5 °)
- Maximale procesbetrouwbaarheid en stand tijd door bekroond met een Design Award

In één oogopslag
- Voor ruim- en boortoepassingen en voor nabewerking tijdens freesbewerkingen
- Optimaal samenspel van geometrische en functionele eigenschappen
- Uitstekende oppervlakte met verbeterde handling
- Maximale flexibiliteit en productiviteit tijdens het bewerken van contour kritische onderdelen
- Voor markten als vormen- en matrijzenbouw, lucht- en ruimtevaart en de automobielsector

Meer informatie:

Tel. 010-2922233

tools@laagland.nl

Terug naar overzicht