Nieuwe Mapal snijmaterialen voor gietijzer

09-05-2018


Nieuwe Mapal snijmaterialen voor gietijzer

Nieuw snijmateriaal bij Mapal voor het frezen van gietijzer.

MAPAL biedt een breed portfolio van ISO gereedschappen voor freesbewerkingen. Speciaal voor het frezen van gietijzer is een nieuwe range snijmaterialen ontwikkeld dat het hele gebied van grijs gietijzer GJL, GJV en GJS afdekt.  

Voorlopige resultaten laten zien dat het nieuwe snijmateriaal niet alleen een aanzienlijke toename van standtijd realiseert, maar ook hogere snijsnelheden en daardoor maximale productiviteit.
Het snijmateriaal is gebaseerd op nieuw ontwikkelde hardmetaal subtraten. De structuren van het hardmetaal is dusdanig dat ze een optimale relatie tussen vervormbaarheid en slijtvastheid bieden.

Het snijmateriaal is leverbaar in drie soorten PVD- en twee soorten CVD coatings. De PVD coating is gebaseerd op een geoptimaliseerde TiAlCrN met zeer fijne structurering van de lagen.
De CVD-coating is gebaseerd op een MT-TiCN met een alpha-Al2O3 toplaag. De combinatie van deze laag biedt niet alleen hoge slijtvastheid, maar ook goede thermische stabiliteit.

Een speciale nabehandeling is ontwikkeld voor zowel de PVD coating en de CVD-coating die zorgt voor een uiterst glad oppervlak en dus een optimale spaangeleiding. Dit minimaliseert slijtage van het snijmateriaal. Met de CVD-coating stelt de nabehandeling bovendien een selectieve intrinsieke stress in de coating, stabilisering van de snijkant of het verhogen van de vervormbaarheid van het materiaal snijden.  Het optimale snijmateriaal voor het frezen van gietijzer is in te zetten bij droog- en nat verspanen en voor een zeer breed scala aan toepassingen en machine condities.

Voor meer informatie:

Tel. 010-2922233

tools@laagland.nl

Terug naar overzicht