Nieuwe oplossing binnenkoeling voor SUHNER booreenheden

09-04-2014


Nieuwe oplossing binnenkoeling voor SUHNER booreenheden

Nieuwe oplossing binnen koeling voor SUHNER booreenheden

Wat is de belangrijkste functie van koelmiddel? Uiteraard het smeren en koelen van het snijgereedschap en het wegspoelen van de spanen. REGO-FIX® heeft een voordelige en efficiënte manier bedacht voor doorvoeren van koelmiddel door een  ER-Spanmoer, ideaal te gebruiken op SUHNER booreenheden.  
Om het effect van koelen en smeren zo goed mogelijk te benutten en daardoor het verspaningsproces te optimaliseren, moet het koelmiddel zo dicht mogelijk op het snijvlak komen. Juist bij boorbewerkingen is binnenkoeling een must. Het doorvoeren van binnenkoeling is bij boorunits een gecompliceerde zaak en is daarnaast een dure oplossing.
Met het door REGO-FIX® ontworpen nieuwe product reCool® is het mogelijk het koelmiddel via de spantangmoer door de spantang direct door het gereedschap door te voeren. Een eenvoudige maar geniale oplossing. SUHNER past dit systeem reCool® toe op de boorunits MONOmaster en MULTImaster met een speciale adapter.
Met het geschikte gereedschap kunnen met binnen koeling tot 20% hogere snijsnelheden toe te passen, hetgeen het verspaningsvolume doet toenemen en de takt tijden worden verkort.
Met deze oplossing kunnen de SUHNER booreenheden, welke veel in speciaal machines worden ingebouwd, op zeer eenvoudige wijze kunnen worden voorzien van binnen koeling, ook bij reeds bestaande toepassingen.

Voordelen:
- Eenvoudige aanpassing op bestaande eenheden
- Optimale koeling op de snijkant
- Tot 20% hogere snijsnelheden
- Goede spaanafvoer
- Optimale koelmiddelhoeveelheid voor elk gereedschap
- Geen onnodige verspilling van koelmiddel

Technische informatie:
- Toerentallen tot 12‘000 min-1
- Koelmiddeldruk tot 50 bar / 750 psi
- Door koelmiddel gekoelde en gesmeerde glijlagers
- Voor binnen- en buitenkoeling

Folder

Terug naar overzicht