Nieuwe VHM frezen van Mapal voor de gereedschap- en vormenbouw

07-11-2019


Nieuwe VHM frezen van Mapal voor de gereedschap- en vormenbouw

Onder de productnaam OptiMill-3D presenteert Mapal een nieuwe en sterk programma met volhardmetaal frezen speciaal ontwikkeld voor de gereedschappen, vormen- en matrijzenbouw.
De frezen hebben een extreem hittebestendige coating en bestaan uit speciale hardmetaalsubstraten.

 

Hoge voedingen en groot verspaningsvolume.

Speciaal voor het frezen van geharde materialen met een hardheid van 45-66 HRC levert Mapal de OptiMill-3D-HF frees met vier of zes snijkanten in twee uitvoeringen met specifiek spiraalhoeken.
Mapal heeft de frezen voorzien van een speciale punt-geometrie waardoor de frezen zeer goed presteren onder moeilijke verspaningscondities zoals onderbroken snede.

De frees met 4 snijkanten is geschikt voor het voorbewerken en semi-nabewerken en dankzij een speciaal vormgegeven spaankamer een uitstekende spaanafvoer. Daarnaast is deze frees een goede keuze voor bewerkingen met lange uitsteeklengte.
De frees met 6 snijkanten is geschikt voor het voor- en nabewerken van vlakken delen met hoge voedingen waarmee met hoge nauwkeurigheid optimale oppervlaktetoleranties worden gehaald.

Voorbeeld bij het bewerken van materiaal met hardheid 45-60 HRC:
Voorbewerken: snijsnelheden tot 150 m/min en voedingen tot 0,4 mm.
Nabewerken: snijsnelheden tot 185 m/min en voedingen tot 0,22 mm.

Zeer nauwkeurige hoekradien voor maximale precisie.

Voor het nafrezen van 3D-vormen tot een hardheid van 66 HRC is de hoek-radiusfrees OptiMill-3D-CR-Hardened zeer geschikt. Er wordt met deze frees bij een maximale voeding een zeer goede, gladde en hoogglanzende oppervlakte gerealiseerd dankzij hoognauwkeurige tolerantie op hoekradius van 5µm.
Leverbare in diameters: Ø 4 ~ Ø12 mm in diverse lengtes tot 100mm.

Voorbeeld bij het bewerken van materiaal met hardheid 45-60 HRC:
Voorbewerken: snijsnelheden tot 250 m/min en voedingen tot 0,16 mm.
Nabewerken 3D: snijsnelheden tot 250 m/min en voedingen tot 0,13 mm.
Nabewerken vlak: snijsnelheden tot 300 m/min en voedingen tot 0,16 mm.

Efficiënt bij semi- en nabewerken op 5-assen machines

De nieuwe circulair-radiusfrezen OptiMill-3D-CS zijn voornamelijk geschikt voor diepe bewerkingen in de vormenbouw, voor complexe vormvlakken. Bijvoorbeeld het bewerken van turbinebladen en waaiers / impellers.
De bijzonderheid van deze gereedschappen is de optimale geometrische combinatie van radius- en vormfrezen, die een hogere baanafstand bij het nabewerken mogelijk maakt. Hiermee kan bewerkingstijd duidelijk worden gereduceerd en de oppervlaktekwaliteit sterk worden verbeterd.
Voor het bewerken van diepe en moeilijk toegankelijke oppervlakten is de OptiMill-3D-CS in druppelvorm de beste keuze. Grote vlakken en vlakken met stoorkanten worden met de frezen in kegelvorm zeer efficiënt bewerkt.

Voorbeeld bij het bewerken van materiaal met hardheid 45-60 HRC met druppelvorm frees met toegift max 0,2 mm:
Nabewerken: snijsnelheden tot 200 m/min met een voeding tot 0,055 mm.

Meer informatie:

Tel. +31 10 29 22 232

tools@laagland.nl

Terug naar overzicht