Roemheld Groep op AMB

20-08-2018


Roemheld Groep op AMB

Klemelementen voor 5-assige bewerking, voor industrie 4.0-toepassingen en voor automatisering staan bij Roemheld centraal tijdens de AMB in Stuttgart van dit jaar. Flexibiliteit, productiviteit en kwaliteit zijn hierbij de trefwoorden. Bijvoorbeeld, snel aanpasbare, vervormingsvrije klemmachineklemmen en spantorens met klemsystemen voor maximaal 16 componenten dragen hieraan bij.

Als werkstukken op verschillende machines moeten worden bewerkt en de insteltijden worden geminimaliseerd, zijn STARK-nulpuntspansystemen de ideale oplossing. Het robuuste STARK SPEEDY-verbindingsprogramma, dat onlangs werd geïntroduceerd door de ROEMHELD Group op de AMB, kan worden gebruikt in ruwe omgevingen zoals lassen. Net als veel andere klemelementen op de stand van de groep, bieden de nieuw ontwikkelde nulpuntspansystemen uitgebreide queryopties. Niet alleen zijn ze zeer proces-betrouwbaar en gemakkelijk te automatiseren, ze kunnen ook gemakkelijk worden gebruikt met Industrie 4.0-toepassingen. Deze optie omvat ook een recent beschikbare modulaire pompset met geïntegreerd bewakingssysteem voor de toestand. Alle nieuwe producten en een overzicht van het uitgebreide assortiment klemtechnologieproducten worden in meer dan 50 landen getoond door de ROEMHELD Group in hal 1, stand H70.

STARK SPEEDY connect: Nullpunkt Spannsystem für Schweißumgebungen
Voor het eerst is op de AMB het uiterst compacte nulpuntspansysteem STARK SPEEDY connect te zien, dat is ontwikkeld voor gebruik in lasomgevingen, bijvoorbeeld in de apparaten- en automobielbouw. De duurzame behuizing is gemaakt van hoogwaardig gereedschapsstaal en geanodiseerd, hoogwaardig aluminium.
De zelfborgende elementen, die met veren worden gespannen en pneumatisch worden versterkt, bereiken een aantrekkracht van 3 kN bij 5 bar over een aantreklengte van 4,5 mm. Dankzij de zeer hoge aantrekkracht en een pendelende opname van de nippel, zijn er veel toepassingen mogelijk, zoals de handling via een robot of het inleggen van producten bij verbindingen zoals lijmen of borgen.
Er is een volledig elektronisch controle van het spannen of niet gespannen zijn. Dit wordt aangegeven door LED's aan de achterzijde van de unit. Bovendien kunnen de signalen digitaal worden doorgestuurd naar een besturingssysteem. De elektronische controle is een alternatief voor de optische spancontrole door middel van een mechanische controleventiel, zoals ook toegepast bij het  STARK-nulpuntspansysteem SPEEDY classic.. Ook hier kan de controle direct in de machinebesturing worden geïntegreerd.

Directe klemmen met excentrische boringspanners: flexibele 5-zijdige bewerkingen
Als componenten axiaal moeten worden gespannen en geplaatst om ruimte te besparen, zijn excentrische boringen van ROEMHELD de ideale oplossing. Door hun smalle ontwerp kunnen ze zeer dicht bij werkstukcontouren worden geplaatst. Terwijl u aan één zijde in gaten boort, blijven de resterende pagina's vrij voor bewerking.
De afstelling van de boring wordt gemaakt door klembussen, die snel kunnen worden vervangen door middel van bajonetsluiting. Het klemelement blijft in zijn apparaat - een systeem dat ROEMHELD heeft gepatenteerd. Uitgebreide query-mogelijkheden maken het gebruik van boorklemmen in geautomatiseerde toepassingen mogelijk.

Slanke steunelementen voor elke montagepositie
Hydraulische steunelementen van ROEMHELD worden overal gebruikt waar moet worden voorkomen dat trillingen of buigingen tijdens het verspanen optreden. Bijzonder veelzijdig is een reeks slanke modellen voor schroeven, die geschikt is voor alle montageposities en ook kan worden gebruikt op lagedrukmachines. Aangezien de verlengingsas een diameter van slechts 16 mm heeft, kunnen moeilijk bereikbare gebieden in nissen en holten van de component worden bereikt. De schachtlengtes variëren van 20 tot 100 mm. De nieuwe inschroefsteunelementen worden beschermd door standaard metalen schraapranden en FKM-schrapers. De dubbelwerkende variant, die hydraulisch spant en loskomt, is met name geschikt voor geautomatiseerde productie.

Intelligent en modulair: pompeenheid met conditiebewaking
Voor de bediening van hydraulische klemelementen toont ROEMHELD nieuwe intelligente pompunits met een voordelig modulair ontwerp op de AMB-cabine. Een geïntegreerde conditiebewaking analyseert en visualiseert in realtime waarden zoals de huidige werkdruk, het niveau, de temperatuur en de mate van vervuiling van het drukmedium. De verzamelde gegevens kunnen naar de werktuigmachine worden gestuurd om te helpen bij het bewerkingsproces. Tegelijkertijd helpt het systeem terugkerende onderhoudsbeurten in te plannen en helpt het de downtime te verminderen.

Horizontale verwerking: torenklemsystemen voor handmatige en geautomatiseerde productie
De HILMA TS-torenspanregelsystemen presenteren de ROEMHELD-groep speciaal voor handmatige, halfautomatische en volautomatische horizontale verspaning. Er kunnen tegelijkertijd 4, 8 of 16 componenten worden ingeklemd. De systemen met een derde handfunctie en ontwerpen voor zware werkstukken zijn beschikbaar.
De HILMA TS H-serie vormt een aanvulling op het assortiment duurzame en uiterst nauwkeurige mechanische torenklemsystemen met een hydraulische oplossing voor automatisering. Aangezien de modellen identiek zijn, kan hetzelfde uitgebreide bereik van kaken worden gebruikt. Aan elk van de vier zijden kunnen maximaal twee verschillend bemeten werkstukken veilig hydraulisch worden vastgeklemd en losgemaakt - zowel handmatig als semi-automatisch en volledig automatisch. De klemkrachten worden automatisch gecontroleerd en gecontroleerd. De energievoorziening kan van bovenaf of via de machinetafel worden uitgevoerd.

Zoals alle torenklemsystemen in de HILMA TS-serie, heeft de TS H een gepatenteerde geleider en afdichting die afgeschermde plaatwerkafdekkingen of plastic ruitenwissers afstoot. Tegelijkertijd garandeert de monoblokconstructie een hoge stabiliteit en nauwkeurigheid bij de bewerking.

HILMA Vario Line: flexibele machineklikken
Machineklemmen van het type HILMA Vario Line worden gebruikt in verticale en horizontale toepassingen en kunnen flexibel worden aangepast aan veranderende afmetingen van het werkstuk. Dit wordt verzekerd door magnetisch bevestigde snelwisselkaken, die met slechts één hand kunnen worden vervangen. De machine-ondeugden kunnen individueel worden geconfigureerd en worden aangepast aan verschillende bewerkingstaken door middel van een groot aantal parameters.
Spannen zonder vervorming met de veelzijdige HILMA MC-P
De machine-ondeugden van de HILMA MC-P-serie worden overwegend gebruikt bij 5-assige bewerking. Hun compacte ontwerp maakt botsingvrije gereedschapspaden en het gebruik van korte standaardgereedschappen mogelijk. Er zijn drie verschillende klemtypen mogelijk: werkstukken kunnen centrisch worden vastgeklemd, tegen vaste kaken of - in de modelvariant "balans" - op een positioneel flexibele manier. Dit is met name geschikt voor het spanningsvrij spannen van complexe of filigraan componenten. Ruwe en afgewerkte onderdelen kunnen in één systeem worden verwerkt zonder opnieuw te hoeven koelen. De robuuste constructie van de machineklikken met geïntegreerde spaanbescherming vergemakkelijkt het gebruik in palletstations.


Terug naar overzicht