Slimme spanoplossingen met Roemheld Hilma machineklemmen

12-02-2020


Slimme spanoplossingen met Roemheld Hilma machineklemmen

Flexibel en tijdsbesparend.

Met de spanmiddelen van Roemheld Hilma is er voor elke spanuitdaging een oplossing. Met de compacte machineklemmen zijn er vele varianten mogelijk. Door het uitgebreide bekkenprogramma vindt u altijd de juiste toepassing.
De slimme QIS snelwissel bekken met magneet klemming zorgen voor een snelle bekken wissel zonder gereedschap.

 

ROEMHELD Hilma VarioLine: een spansystem voor veelzijdige toepassingen
Wanneer er veel verschillende werkstukken gespannen moeten worden, en er ook nog variaties zijn in het bewerken, zijn de klemmen van de Roemheld Hilma serie VarioLine de oplossing.
De klemmen kunnen snel ingesteld en aangepast worden voor de juiste opspanning, zowel verticale als horizontale toepassingen.
Het wisselen van de spanbekken kan in één beweging en is een kwestie van seconden, zonder gereedschap!
Optioneel is een spankrachtmeter op de klem leverbaar.
De VarioLine is leverbaar in bekbreedtes van 100, 125 en 160 mm, zowel mechanisch hydraulisch als volledig hydraulisch bedienbaar.


Het Multi talent: Roemheld Hilma MC-P
Met de serie MC-P van Roemheld Hilma zijn drie spanvarianten mogelijk: Centrisch, tegen de vaste bek en positieflexibel spannen.
De Roemheld MC-P Balance wordt ingezet voor het spannen van complexe en fragiele werkstukken zoals lange producten, profielen of behuizingen.
De MC-P serie wordt overwegend ingezet bij 5-assige bewerkingen. De gepatenteerde segmentbouw zorgt voor de maximale stabiliteit en precisie.
Daardoor kunnen voor- en nabewerkingen in één opspanning uitgevoerd worden.
De robuuste opbouw met geïntegreerde spanenbescherming vergemakkelijkt het gebruik van de klemmen in een palletstraat.

Beste keuze voor horizontale bewerking: Torenspansysteem TS
Voor horizontale bewerkingen, manueel,  half- of volautomatisch, biedt Roemheld Hilma met de serie TS een passend spantorensysteem.
Er kunnen 4, 8 of 16 werkstukken tegelijk op een TS unit gespannen worden. De gepatenteerde geleide afdichting staat garant voor een hoge mate van stabiliteit en bescherming tegen spanen.
Naast het systeem met derde-hand functie, is er de serie 'TS vector' voor het bewerken van zwaardere werkstukken en onafhankelijke bekbediening.  
Daarnaast is het volledig hydraulisch bedienbare model 'TS H' ontworpen voor geautomatiseerde processen.

Terug naar overzicht