Suhner 100 jaar

25-07-2014


Suhner 100 jaar

100 JAAR PRECISIE EN BETROUWBAARHEID
Het bedrijf

Engineering en automatiseringstechniek bij low-cost optimalisatie bij boren, frezen en draadsnijden worden gekarakteriseerd door de snel groeiende klanteisen van steeds kortere productietijden en tegelijkertijd het stijgen van kwaliteitseisen en de groeiende druk op kosten. Otto Suhner AG, een onafhankelijk Zwitsers familiebedrijf, heeft meer dan 100 jaar ervaring in de machinebouw – sinds 1965 met de divisie ‘Automation Experts’ ook in de verspanende productie. Deze know-how in de ontwikkeling en de productie van bewerkingseenheden, machines en complexe productie inrichtingen bewijzen zich in hoge nauwkeurigheid, lange levensduur, eenvoudig bediening en betrouwbaarheid.

De kern van de strategie is een hoge flexibiliteit in het Suhner modulaire bouwsysteem en de know-how van ‘Automation Experts’. In de meeste gevallen kunnen bewerkingen gelijktijdig gedaan worden, onafhankelijk van de werkstuk grootte en het aantal bewerkingen. U kunt rekenen op onze veelomvattende expertise en advies, ook bij complexe opgaven. De  3D-CAD files zijn online beschikbaar, om het de klant al in een vroeg stadium te helpen de componenten te integreren in hun ontwerp.
De klanten waarderen en profiteren van de jarenlange ervaring van Suhner en de niet elders gevonden kwaliteit en betrouwbaarheid.

ALLE BOORGATEN TEGELIJK – JUST IN TIME
Automobiel industrie

De Corvette Stingray van Chevrolet is een droomauto als het gaat om esthetische aantrekkingskracht en prestatie. De boorunits van 'Suhner Automation Experts' garanderen ook precisie en betrouwbaarheid in productie en helpen in het productieproces dit soort auto’s te bouwen. Bij Chevrolet in de USA staat een machine met  meer dan 50 Suhner boorunits, die gelijktijdig boorbewerkingen doet in portieren, veiligheidsgordel systemen, handgrepen, buitenspiegels en andere delen.

De units worden 24/7 ingezet overal op de wereld voor de productie van vele automerken en automobiel onderdelen zoals motoren, versnellingsbakken en carrosserie. Veel gerenommeerde automobielproducenten en hun toeleveranciers vertrouwen op de hoge kwaliteit van de Suhner producten.

Waar in de automobielindustrie nieuwe materialen toegepast worden, waar innovatieve productiemethoden worden ingevoerd en waar processen worden geoptimaliseerd, worden Suhner bewerkingsunits ingezet.

STROOM, SPANNING EN MUZIEK
Electrotechniek

Suhner Automation Experts heeft ook oplossingen in hightech toepassingen. Onze spindels bewerken bijvoorbeeld delen voor harddisks en DVD spelers. Ze dragen bij aan het perfect reproduceren van kwaliteit van muziek. Ook NASA en Hollywood vertrouwen op Suhner producten, van industriële elektronica tot entertainment elektronica.

De boorspindels van Suhner worden ook toegepast bij in de productie van elektrische verdeel kasten, klemstroken en andere toepassingen; overal waar veel gaten moeten worden geboord. Elektro motoren, sensoren, meetapparatuur geproduceerd met Suhner units verzekeren de producenten over de hele wereld van een veilig, betrouwbaar en hoog kwalitatief productiemiddel.

VAN DE GOEDE TOT DE BESTE OPLOSSING
Fijnmechanica

Op de homepage van de website van Ronda AG staat: ‘zelfs de mooiste klok moet in beweging worden gezet door een betrouwbare aandrijving’. Overeenkomstig de spreekwoordelijke Zwitserse precisie levert Suhner de boorspindels aan dit bedrijf.

De bewerkingsunits van Suhner worden gebruikt bij het produceren van precisie mechanische componenten in grote series met een hoge kwaliteitsgraad, bijvoorbeeld op speciaal machines voor het produceren van nauwkeurige delen voor motoren en transmissies, sensoren, lagers en meetapparaten.
Van de horloge industrie tot elektriciteit centrales, Suhner biedt overal de Zwitserse betrouwbaarheid. Veel bedrijven hebben een extra stap gemaakt van ‘de goede oplossing naar de beste oplossing’.

WIJ BOUWEN ONZE OPLOSSINGEN OM HET PROBLEEM
Oplossingen in de bouw industrie

Producenten van zonnepanelen, deuren, ramen, fittings en badkamer armaturen gebruiken Suhner units en profiteren van de Suhner competenties. In veel gevallen is hier sprake van grote delen die niet gemakkelijk op CNC machines passen. Hier kan met speciaal machines met Suhner units een oplossing gevonden worden. Op een dergelijke machine kunnen veel bewerkingen gelijktijdig uitgevoerd worden. 'Suhner Automation Experts' benadrukt de belangrijkheid van eenvoud van bedienen en het gemakkelijk onderhouden van de Suhner elementen. De  3D-CAD files zijn online beschikbaar, om het de klant al in een vroeg stadium te helpen de componenten te integreren in hun ontwerp.

Terug naar overzicht