Uitbreiding Mapal frezenprogramma met radiaal ISO wisselplaten

18-07-2018


Uitbreiding Mapal frezenprogramma met radiaal ISO wisselplaten

MAPAL breidt het portfolio voor frezen uit met radiale ISO-wisselplaten

Op de AMB in Stuttgart zal MAPAL een freesprogramma presenteren met met geperste, radiale ISO-wisselplaten, waarmee het portfolio van standaard freesgereedschappen wordt gecompleteerd.

 

 

Tot nu toe lag de focus van Mapal voornamelijk op een freesprogramma met geslepen tangentiale ISO-wisselplaten. Deze worden met name ingezet voor speciale toepassingen, zeer grote extra grote, onstabiele omstandigheden of voor schijffrezen.

De opgedane kennis en Know-how van deze speciale toepassingen zijn gebruikt voor de ontwikkeling van de nieuwe serie frezen met radiale ISO-wisselplaten.
De nieuwe, high-performance vlak-, hoek-, groeffrezen zijn zowel geschikt voor het voorbewerken als ook het semi-ruw frezen van gietijzer, staal en roestvrij staal. De optimaal ontworpen freesbody’s met het ideale aantal snijplaten zijn uiterst geschikt voor elke toepassing.
Positieve en negatieve wisselplaten zijn leverbaar in vier verschillende PVD-snijmaterialen gebaseerd op nieuw ontwikkelde hardmetaalsubstraten en coatings.

Afhankelijk van de toepassing kan de meest geschikte variant wisselplaat ingezet worden. Zo kan bijvoorbeeld bij het vlakfrezen gekozen worden voor 8 en 16 snijkanten per radiale ISO-wisselplaat en bij het hoekfrezen voor 2, 4 en 8 snijkanten.

De nieuwe gereedschappen lopen zeer rustig en produceren weinig geluid.  Daarnaast worden door een juiste afstemming van snijmateriaal per toepassing de hoogste stand tijden bereikt.

Informatie: 010-2922233

informatie@laagland.nl

Terug naar overzicht