Soraluce VSET vereenvoudigt opspannen grote werkstukken

07-04-2020


Soraluce VSET vereenvoudigt opspannen grote werkstukken

De gepatenteerde VSET-technologie van Soraluce is een visueel, geautomatiseerd systeem voor het meten en uitlijnen van onbewerkte onderdelen. De applicatie is eenvoudig, de bespaarde tijd is enorm.

 

 

Probleemstelling:

Grote werkstukken van meer dan 1 kubieke meter vereisen lange, tijdrovende en kostbare uitlijnprocessen. Het uitlijnen duurt vaak langer dan de daadwerkelijke bewerking.

Oplossing

Met de VSET modules meten we de geometrie van het werkstuk buiten de machine, zodat de machine door kan produceren. De meting gebeurt met behulp van fotogrammetrie technologie. Fouten uit voorafgaande processen zoals gieten, smeden of lassen worden er uit gehaald.
Met de Best-Fit  berekening wordt de geometrie van het onbewerkte onderdeel vergeleken met de 3D-gegevens. Zo zien we exact de materiaaltoegift en hoe we het verspaningsproces het beste kunnen inregelen.    

De software maakt ook een werkstuk-opspanplan met gedetailleerde informatie over een referentiepunt voor de bediener. Deze referentiepunten worden automatisch met de machine geregistreerd met behulp van een meettaster.

Voordelen:

     - Reductie van meet- en uitlijntijden tot 70%
     - Kwaliteitszorg van onbewerkte onderdelen
     - Verhoogde machinebeschikbaarheid
        en productiviteit
     - Meet- en uitlijnprocessen worden buiten
        de machine uitgevoerd
     - Eenvoudige bediening voor de
        machinebediener - geen ervaren meettechnicus
        vereist
     - Goedkoop meetproces
     - Standaardisatie van instelprocedures
     - Gemakkelijk te begrijpen informatie
        voor de machinebediener
     - Procesbeveiliging

Het VSET systeem laat zich bij klanten binnen een jaar terugverdienen. Het biedt de klant een groot concurrentievoordeel. Niet voor niets heeft het prestigieuze prijzen ontvangen als de Best of Industry Award 2019 en het Machine Markt Award.

Klik hier voor youtubefilm

Meer informatie:

e-mail: Machines@laagland.nl

Tel. 010-2022255

 

Terug naar overzicht